Barn

The historic timber frame of an 18th c Vermont bank barn was reassembled to create a single family residence on 40-acres. Repositioning the structure into the hillside at the edge of a clearing allowed direct connection to the surrounding landscape on multiple levels. Cedar siding and other interior wood finishes were milled from trees removed for the house site.

The lower floor houses a garage, laundry and a small 2-bedroom apartment initially created for teenagers. The second level incorporates the main apartmentís first floor (living, dining, kitchen) and a large unheated barn room used for sleeping, relaxing or entertaining. The upper level of contains a small master bedroom suite. White painted walls and ceilings amplify the level of natural light in the living spaces.

portfolio